Hur du byter dina bilens bromsar

Att ha väl fungerande bromsar är en viktig del av att hålla din bil säker och i gott skick. Ibland kan det bli nödvändigt att byta ut bromsarna på din bil, och om du är en händig person så kan du göra det själv. Här är en steg-för-steg-guide för att byta ut bilens bromsar:

Förberedelser

Innan du börjar, se till att du har alla verktyg du behöver och bromsarna som är av rätt typ för din bil. Läs också instruktionsboken som följer med dina nya bromsar för att se till att du förstår alla steg och instruktioner.

Lyft upp bilen

Lyft upp bilen med en domkraft och placera den på stödben så att du kan arbeta på hjulen.

Ta bort hjulet

Ta bort hjulet på den sida du planerar att byta ut bromsarna på.

Ta bort bromsoket

Ta bort bromsoket från bromsskivan genom att ta bort de två bultarna som håller det på plats. Se till att stödja bromsoket så att den inte hänger i bromsslangen.

Ta bort bromsskivan

Ta bort bromsskivan från hjulnavet genom att ta bort de bultar som håller den på plats.

Installera de nya bromsarna

Installera de nya bromsarna genom att montera bromsskivan till hjulnavet och montera bromsoket över skivan.

Sätt tillbaka hjulet

Sätt tillbaka hjulet och dra åt bultarna.

Upprepa på andra sidan

Upprepa samma steg på den andra sidan av bilen.

Testa bromsarna

Testa bromsarna genom att trycka på bromspedalen flera gånger och kontrollera att bilen stannar jämnt och utan vibrationer.

Att byta ut bilens bromsar kan verka som en utmaning för de som inte är vana vid att arbeta med bilar, men med rätt verktyg och instruktioner så kan det göras hemma. Om du är osäker på hur man byter ut bromsarna på din bil, kontakta en professionell mekaniker för hjälp.